Visie

Mijn visie is dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Lichamelijke klachten kunnen psychische gevolgen hebben en omgekeerd.

Psychische schade en ziekte is veel moeilijker meetbaar dan lichamelijke schade. Vandaar dat er ook veel protocollen zijn om lichamelijke problemen te voorkomen (dit wordt algemeen onder preventie verstaan). Net zo belangrijk is het om psychische schade te voorkomen. Vooral als problemen fixeren, zijn oorzaak en gevolg niet meer te zien, klachten worden vaag en onbegrijpelijk. Terwijl het lichaam logisch in elkaar zit en een natuurlijk streven heeft naar balans en beter worden. Alleen de fixatie van oude problemen en klachten verhindert dit. Elke cel in ons lichaam slaat onze ervaringen tijdens het leven op.

Door gebruik te maken van een combinatie van medische kennis, lichaamsgerichte methoden en de bewuste en onbewuste informatie van de cliënt zelf, wordt het plaatje vrij snel compleet. Bovendien staat de cliënt centraal om aan te geven welke zaken op dat moment het allerbelangrijkst zijn. Er is gelijkwaardigheid tussen hulpgever en hulpvrager. De zelfsturing en zelfregulatie worden weer mogelijk, krachtbronnen kunnen snel gevonden worden en de behandeling kan van korte duur zijn.